Dezerty, Inšpirácie, Koláče, Recepty

Sladké osie hniezda na spôsob muffiny

Je to osie hniezdo, či je to muffina? Aj jedno aj druhé. Pekné, chutné a veľmi zaujímavé.

Suroviny

Cesto:
2/3 šálky plnotučné mlieko
6 lyžíc čerstvého masla
1 veľké vajce
2 1/2 šálky  hladkej múky
3 lyžice cukor
1/2 balenie sušených kvasníc
1/2 lyžička soľ
1/4 lyžičky kardamonové semená

Plnka:
100g smotanového syra
1 veľký žĺtok
2 polievkové lyžice práškového cukru
3/4 šálky džemu, mierne vyhrievané

Postup

Najprv pripravíme cesto. Zohrejte mlieko a pridajte maslo. Premiešajte aby sa všetko maslo spojilo s mliekom. Necháme vychladnúť na teplotu 40 ° C. Pridáme vajcia a poriadne premiešame.

Využite domáceho robota. 🙂  Najprv premiešajte múku, cukor, droždie, soľ a kardamon. Pridajte mlieka a miešajte aby sa všetko pekne premiešalo. Prepnite na hák a pri nízkej rýchlosti mieste do hladka. Asi 6 minút. Vyformujte si cesto do gule a nechajte vykvasiť na dvojnásobok. Cesto bude lepšie keď ho dáte na noc zabalené do chladničky.

Pripravíme si náplň. Vyšľahajte  smotanový syr a vaječný žĺtok do hladka. Potom pridajte práškový cukor a zase vymiešajte do hladka. Muffinovu formu dobre vymažte maslom. Ale naozaj dobre.

Cesto rozvaľkajte  na pomúčenej doske na približne 30x 40 cm. Rozotrite najprv smotanový syr a potom džem. Zrolujte cesto do rolády a odkrojte 12 rovnakých dielov. Nevadí že sú potlačené a nepekné. Jednotlivé diely vložte do muffinovej formy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť.

Rúru vyhrejte na 180 °C. Po vykysnutí cesta  šupnite formu do rúry.Pečieme dozlatista, približne 18 až 22 minút.

Nechajte ich vychladnúť cca 15 minút a posypte práškovým cukrom. Podávame teplé alebo pri izbovej teplote.
http://lovecommacake.com/blog/2015/4/9/jam-rolls

You Might Also Like