Škandinávsky ražný chlieb od Simonky

Povedala som si, že keď už viem urobiť domáce rohlíky, bagetky i pletenky, tak predsa budem vedieť upiecť  aj chlieb, no a keď budem vedieť upiecť chlieb, budem sa považovať za pokročilú kuchárku-pekárku :-D Dnes som svoju výzvu prijala. Posúďte sami, či som ju zvládla dobre, alebo som zlyhala. Nechcem sa chváliť, ja si však myslím, že som to zvládla na jednotku :-D

Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka Simonka

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY
  • ražná múka – 250 gramov,
  • pšeničná chlebová múka hladká – 200 gramov,
  • plnotučné mlieko – 175 ml,
  • voda – 175 ml,
  • hnedý cukor – 2 PL,
  • sušené droždie – 7 gramov,
  • morská soľ – 1 PL,
  • rasca celá – 2 ČL,
  • slnečnicový olej – na potieranie