Dezerty

Nepečené jahodové rezy. Jednoduché, rýchle a krásne.

Suroviny

BEBE keksy alebo nejaké podobné
jahody

Čokoládová pena
želatina 15 g
biela čokoláda 100 g
kyslá smotana 16% 200 g
smotana na šlahanie 250 ml
voda 100 ml
práškový cukor podľa chuti

Postup

Na plech si naukladáte BeBe keksy, môžete si dať pod keksy papier na pečenie. Na keksy naukladáte jahody.
Čokoládovú penu si pripravíte následovne: dáte napučať želatinu do 100 ml vody aspoň na 30 min. Vyšľaháte smotanu a odložíte ju do chladničky.

V hlbokej miske alebo hrnci si rozpustíte nad parou čokoládu. Potom zahrejete pripravenú želatínu , tak aby bola tekutá a zašľaháte ju šľahačom do teplej čokolády. Primiešate kyslú smotanu, podľa chuti pridáte práškový cukor a nakoniec pridáte vyšľahanú šľahačku z chladničky a všetko spolu dobre prešľaháte.

Treba pracovať pomerne rýchlo, tieto želatinové peny veľmi rýchlo tuhnú. Kyslú smotanu môžete nahradiť aj dobrým hustým smotanovým jogurtom. Zalejete čokoládovou penou a dáte na noc stuhnúť do chladničky.

You Might Also Like