Recepty

Náš domáci lahodný kečup

Domáci lahodný kečup, jednoduchá príprava ktorú zvládne každý

SUROVINY

1kg rajčín,
500g jabĺk,
1 stredne veľká až väčšia cvikla,
250 g cibule,
5 strúčikov cesnaku,
4 bobkové listy,
5 guliek čierneho korenia,
6 guliek nového korenie,
200 g kryštálového cukru,
3 čajové lyžičky soli,
50-100 ml octu,
1 feferónka,
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia,
1 polievková lyžica červenej papriky

POSTUP

Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela. Na miernom plameni varíme asi 30minút, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme.

Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-)))
Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). Akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké.

You Might Also Like