Hlavné jedlá

Kuracia bábovka

Bábovka nemusí byť vždy len sladká. Táto zachutí aj vášmu partnerovi – je totiž upečená zo samých dobrôt ako anglickej slaniny, klobásy a kuracích rezňov. Vyskúšajte ju taktiež.

Suroviny

kuracie rezne 1,50 kg
vajcia 5 ks
tvrdý syr – napr. Eidam 200 g
anglická slanina – na plátky 200 g
údená klobása 2 ks
saláma 200 g
zelené bylinky, napr.petržlenová vňať, pažítka a pod.
soľ
korenie

Postup

Najprv si predhrejte rúru na 240 ° C. Kuracie mäso osoľte a okoreňte. Do formy na bábovku vložte papier na pečenie.
Na dno naskladajte časť osoleného a okoreneného mäsa.
Na to dajte 4 vajcia, polovicu nastrúhaného syra, nakrájanú klobásu, salámu a zelené bylinky. Na to vrstvu z plátkov slaniny.
Bábovku uzavrite opäť osoleným a okoreneným mäsom a zalejte posledným vajíčkom zmiešaným so zvyškom syra a byliniek. Pečte v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny.
Pečte v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny.
Bábovku nechajte po upečení chvíľu vychladnúť a potom vyklopte a opatrne zlúpnite papier. Podávajte teplé s ľubovoľne upravenými zemiakmi alebo studené ako súčasť obložené misy.
Ak vyklopíte bábovku moc horúcou, syr má tendenciu vytekať, preto je lepšie počkať dlhšiu dobu, až trochu zatuhne.
/Marek Burza/

You Might Also Like