Polievky, Recepty, Zdravie

Krémová žihľavová polievka s topinaburom

SONY DSC

Jarné počasie a prechodné teploty prinášajú zvýšený nápor na zdravie a imunitu. Urobte pre svoje zdravie niečo chutné a zdravé zároveň. Jarná žíhľavová polievka je to pravé a báječné.

Suroviny

Cibuľa 1 ks
pór 1 ks
mrkva 1 ks
topinambur 400 g
zeleninový vývar 1 l
čerstvá žihľava 400 g
maslo 50 g
smotana na varenie 50 ml

Postup

Olivový olej rozohrejeme miernom ohni.
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a topinambury.
Po 5tich minútach pridáme cibuľu a pór.
Varíme asi 15 minút do zmäknutia.
Prilejeme zeleninový vývar a varíme kým zemiaky nie sú úplne mäkké.
Listy žihľavy dobre umyjeme, vložíme do polievky a varíme asi 1 minútu kým nie sú zavädnuté.
Ochutíme, vmiešame maslo a ozdobíme smotanou.

You Might Also Like