Dezerty, Recepty, Torty - sladké

Jednoduchá MILKA torta

Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla. Veď od maminky chutí najlepšie.

Suroviny

Korpus
1 hrnček    polohrubá múka
1 hrnček    kryštálový cukor
1 hrnček    granko
1 hrnček    olej
5 ks        vajcia
1           prášok do pečiva (PDP)
Poleva
250 ml     smotana na šľahanie
250 g       Milka čokoláda mliečna
káva instantná
džem marhuľový

Postup

Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu.
Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu.
Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus.
Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy.
Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu.
Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým.
Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie.
Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu.
Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a smotanu nalejeme do kruhov.
Špáradlom urobíme krásne vzory do hviezdy.
Tortu dáme na noc do chladničky.

You Might Also Like