Hlavné jedlá

Bryndzové pirohy so zemiakovou kašou od Simonky

Ostala Vám zemiaková kaša a nikto už nechce? Využite ju ako základ pre tieto báječné bryndzové pirohy.

Suroviny

2 – 3 lyžice zem. kaše,
250 – 300 g bryndze,
200 – 300 g polohrubej múky,
1 vajce,
100 g, ale môže byť aj 200 g údenej slaninky,
kyslá smotana,
soľ,korenie,
mladá zelená cibuľka

Postup

Ostalo mi trochu zemiakovej kaše, pridala som polohrubú múku a 1 vajíčko.

Urobila som cesto, ktoré som vyvaľkala a hrnčekom vykrojila, naplnila bryndzou, dala do vriacej vody.

Medzitým som nakrájala slaninku,ktorú som nakoniec osmažila,jarnú cibuľku a zvyšnú bryndzu som vymiešala s kyslou smotanou.

Hotové pirohy som vybrala z vody,poliala vymiešanou bryndzou, navrch som dala slaninku a jarnú cibuľku.

Dobrú chuť!

autorka receptu/Simonka Polacká

You Might Also Like