Banánový chlebík si môžete dopriať na raňajky, alebo ho môžete podávať ako chutný dezert. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Oplatí sa vyskúšať!

Tento fantastický recept je úplne bez lepku aj bez cukru. Poteší aj tých, ktorí si strážia váhu a snažia sa stravovať zdravo.
Väčšina z nás konzumuje chlieb či pečivo denne, čo zdraviu veľmi neprospieva. Vyskúšajte tútozdravšiu alternatívu chleba, ktorá zachutí celej rodine.

Suroviny

Zrelé banány 8 ks
vajcia 8 ks
kokosová múka 1 šálka
kokosový olej 1 šálka
vanilka 2 KL
mletá škorica 3 KL
prášok do pečiva alebo sóda bicarbona 2 KL
hoblinky z tmavej čokolády 1 šálka
nasekané orechy alebo semienka (napr. vlašské, mandle, para orechy, slnečnicové semienka, tekvicové semienka a podobne)

Postup

Rúru si predhrejte na 180°C.
Vo väčšej miske popučte zrelé banány a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Zmes poriadne miešajte, kým sa úplne nespojí.

Pripravte si dve menšie nádoby na pečenie a vymažte ich kokosovým olejom. Cesto do nich opatrne preneste a pečte 45 až 60 minút podľa typu trúby.

Dobre prepečený chlebík musí mať zlatistý povrch. Nechajte ho vo forme chvíľu vychladnúť a až potom ho vyklopte.
Zdroj/http://prezenu.noviny.sk/