Dezerty, Dobré rady, Inšpirácie, Recepty

Báječný francúzsky recept z Paríža na lístkovom ceste a s úžasnou krémovou plnkou.

Vynikajúci krémeš bez masla, ako z cukrárne.  Vyskúšajte, neoľutujete 🙂

Suroviny

500 g mrazené lístkové cesto

Krém:

1000 ml vody
3 x Maizena Zlatý klas /jedno balenie je určené
na 500 ml/
200 g kryštálový cukor
3 balíčky vanilkový cukor
5 bielkov
3 x 250 ml šľahačková smotana
3 x stužovač šľahačky
práškový cukor do šľahačky podľa chuti
čokoládová poleva

Postup

Lístkové cesto po rozmrazení rozdeliť na dve časti, na tenko vyvaľkať, preniesť na opačnú stranu plechu a husto popichať vidličkou a upiecť do zlatova.

Pozor asi 2-3 cm cesta si nechajte visieť na bokoch, lebo cesto sa pri pečení stiahne. Po upečení si obidvé cestá dáme na seba a pílkovým nožom orežeme okraje aby nám vznikli dva rovnaké diely.

Jeden plát polejeme čokoládovou polevou a druhý položíme do hlbokého plechu/ najlepšie do toho tvaru na ktorom sme piekli/. Po stuhnutí čokoládovej polevy, horúcim pílkovým nožom narežeme na štvorce cca 5-6 cm.

Plnka: Z vody, maizeny cukru a vanilk, cukru uvaríme hustý puding a ešte do horúceho zamiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Zľahka premiešame , aby nezostali obláčiky snehu a nalejeme na spodný plát v plechu, a kraje urovnáme do hranatá. Necháme dobre stuhnúť.

Na spodný plát nalejeme horúcu pudingovú plnku a po vychladnutí navrstvíme na ňu šľahačku a poukladáme čokoládové štvorce. Na druhý deň mokrým pílkovým nožom úhľadne narežeme a podávame.

recept je od: Iva Vargová /facebook.com/pecenevarenesivou

You Might Also Like