Recepty

Báječné odpaľované venčeky, ktoré sa vždy podaria

S týmto postupom to zvládnete ľavou-zadnou. Nie je to vôbec zložitý recept.

Suroviny cesto

300 ml vody
125 oleja
250 g hl. múky
350 g vajec (cca 6-7ks)
štipka soli

Suroviny krém

1 l mlieka
150 g pudingového prášku
250 masla
4 žĺtka
200g cukru

Postup

Soľ, vodu a olej dáme variť do hrnca. Hneď ako sa voda začne variť, prisypeme preosiatu hl. múku a miešame vareškou tak dlho až hmota zanecháva na hrnci biely povlak. Hmotu preložíme z hrnca a dáme do robota.

Miešame hákom a postupne pridávame vajcia. Nakoniec vymeníme hák za metličku a domiesime cesto. Hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na papier na pečenie – kolieska s otvorom uprostred (veterníky plné kolieska).

Pečieme v trúbe rozohriatej na 200 st. prvých cca 10-15 min pečieme pri zatvorenej rúre, potom pootvoríme trúbu a medzi dvierka vložíme rúčku z varešky. Takto dopekáme ďalších 15 min.
Správne upečené venček je tvrdý a nafúknutý.

Z mlieka, pudingového prášku, cukru a žĺtkov uvaríme krém. Keď trochu vychladne vmiešame doň nakrájané maslo. Chladný hotový krém naplníme do cukrárskeho vrecka a plníme ním rozrezané venčeky.

Polejeme fondantom, alebo len pocukríme práškovým cukrom.

You Might Also Like