Vianočné recepty

ŽERBÓ REZY

Potrebujeme:

600 g hladká múka
20 g droždie do trošku mlieka
1/2 bal. prášok do pečiva
1 margarín
2 vajíčka
100 g práškový cukor

Plnka:
300 g mleté orechy
300 g kryštálový cukor
1 bal. vanilkový cukor
pikantný džem cca 300ml fľaša alebo slivkový lekvár

čokoláda na varenie
stužený tuk cera

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou

Z uvedených surovín /droždie si rozmyjeme v troške mlieka, alebo použijeme sušené na 1/2 kg múky/ spracujeme cesto a rozdelíme ho na 3 časti. Vyvaľkáme 3 pláty. Suché prísady na plnku si zmiešame . Na vymastený a vysypaný hlboký plech si položíme prvý plát, natrieme polovicou džemu /nešetríme/ a posypeme polovicou suchej zmesi na plnku. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Nakoniec prikryjeme tretím plátom, popicháme jemne vidličkou a dáme upiecť do rúry na cca 180 stupňov. Koláč polejeme čokoládovou polevou a režeme horúcim pílkovým nožom kôli peknému rezu čokolády. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit