Hlavné jedlá

Zemiakový kastról s mäsovými knedličkami

Zloženie
500 g  mletého hovädzieho mäsa,
1 kg zemiakov,
200-300 g cherry paradajok,
2 vajcia,
1 veľká cibuľa,
1 mrkva,
3 strúčiky cesnaku,
3  lyžice krupice
5.  lyžíc majonézy,
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky horčice
soľ a korenie – podľa chuti
trocha  kôpru, rastlinný olej.

Na oleji jemne orestujeme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a strúhanú mrkvu na strednom strúhadle, všetko posypeme kurkumou. Dáme trochu vychladnúť. Surové zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Spojíme s majonézou, horčicou, vajciami, krupicou, osolíme,pridáme korenie, nasekané bylinky a premiešame. Do zemiakovej zmesi pridáme mrkvu, cibuľu a cesnak, všetko dôkladne premiešame.
Ruky namočíme do vody a formujeme z mletého mäsa guličky (karbonátky). Masu dáme do vymastenej formy a urovnáme. Na vrch, poukladáme rovnomerne mäsové guličky a cherry paradajky. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 ° C rúry a pečieme do zlatova. Zdroj/http://www.liveinternet.ru/

Tiez sa Vam moze pacit