Hlavné jedlá

Zemiakové hniezda

Kaša:

1 kg zemiakov

300 ml horúceho mlieka

50 g masla

trocha muškátového orieška a soli

Paradajkové ragú:

500 g paradajok

1 cibuľa

maslo alebo bravčová masť

50 alebo 100 g šunky/podľa Vašej chuti/

100 g šampiňonov

1 lyžička octu

trocha cukru,soli,papriky,ml.korenia a oregana

 

Na posypanie:

1 lyžica parmezánu

petržlenová vňaťka alebo pažítka

Zemiaky očistíme,uvaríme a scedíme. Pretlačíme a nalejeme horúce mlieko a rozpustené maslo.Dobre vymiešame do hladka. Paradajky pokrájame a dáme nabok.
Cibuľu pokrájame a speníme na masle alebo masti. Šunku pokrájame na drobné štvorčeky,šampiňóny na tenké plátky,pridáme k cibuli a jemne podusíme a neskôr pridáme nakrájané paradajky.Okoreníme,osolíme,necháme zovrieť a odložíme na teplé miesto.
Zemiakovú kašu dáme do vrecúška a na každý zo štyroch tanierov nastriekame hniezdo,ktoré potom naplníme paradajkovým ragú,posypeme postrúhaným syrom a ozdobíme vňaťkou.

Tiez sa Vam moze pacit