Hlavné jedlá

Zemiakové gule plnené údeným mäsom a s dusenou kyslou kapustou

Ingrediencie:
1 kg zemiakov ( varených a pretlačených)
200 g hrubej múky,
200 g hladkej múky,
250g pomletého údeného (uvareného) mäsa,
2 vajcia,
5 strúčikov cesnaku
1 PL majoránka
soľ
2 ks väčšia cibuľa
2 PL masť bravčová
150g udená slaninka
1kg kyslá kapusta
soľ, rasca, bobkový list

Foto/

Danula Vašíčková

1 kg uvarených zemiakov postrúhame najemno.
Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky zamiešame a plníme plnkou z údeného mäsa. Plnka: Pomleté údené,uvarené mäsko, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky, soľ zmiešame ..

Varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú, povaríme ešte 3-5 min, vyberieme a omastíme výpekom zo slaninky.

Na panvici opečieme 150g nadrobno nakrájané kocky slaninky a dve cibule. 1 kg kyslej kapusty opečieme na bravčovej masti, ochutíme rascou a bobkovým listom. Prekrojené guľky podávame s kapustou, preliate cibuľkou a slaninkou.


Foto/Danula Vašíčková


Tiez sa Vam moze pacit