Hlavné jedlá

Závin z bravčového mäsa

1 kg bravčového mäsa zo stehna,
2 lyžice horčice,
soľ,
100 g údenej slaniny,
1 veľká cibuľa,
1 väčšia mrkva,
1 menší zeler,
2 vajcia,
ml. čierne korenie,
masť na pečenie,
1 bielok napotretie,
hladká múka a vodu do šťavy.

Mäso naklepeme tak, aby sme dostali väčší plát, ktorý potrieme horčicou,osolíme, na celú plochu poukladáme tenké plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou nadrobno, postrúhanou mrkvou a zelerom, znova trochu osolíme, posypeme ml. čiernym korením, dobre pokvapkáme rozšľahanými vajcami, pevne stočíme a obkrútime tenkým špagátikom.
Pripravený závin vložíme do vymasteného pekáča, potrieme bielkom a za občasného podlievania vodou pečieme vo vyhriatej rúre asi 2 hodiny. Upečený závin vyberieme a položíme na misu.Do šťavy pridáme trocha múky, opražíme, rozriedime vodou,povaríme a precedíme. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom. Šťavu podávame osobitne.

Tiez sa Vam moze pacit