Dezerty

Zasnežená chata

Recept je  s videom

Cesto:
múka hladká- 350-450 g,
maslo – 250 g,
cukor – 220 g,
kyslá smotana – 200 g,
prášok do pečiva – 1 čajová lyžička,
štipka soli
vajíčko – 1 ks

Plnka:
čerešne – 1 kg
cukor – 100-150 g

Plnka:
kyslá smotana (20 až 30%), – 700 g,
cukor práškový- 250 g,
vanilkový cukor – 10 g

na ozdobu
čokoláda
posekané orechy

Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkom,pridáme smotanu vymiešame do penista.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli,vymiešame.

Hotové cesto zabalíme do folie a dáme do chladničky na 40 -60 minút.


Cesto po vychladení vyberieme z fólie a urobíme si dva valčeky a pokrájame na rovnaké diely,aby nám vyšlo 15 ks.

Každú loptičku rozvaľkáme,dbáme,aby sme mali rovnakú dĺžku a naukladáme odkvapkané višne alebo čerešne./Ak sú kyslasté,pocukríme/
Zavinieme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pečieme 15-20 minút pri teplote 200 ° C.


Medzitým si pripravíme plnku z kyslej smotany:

Vymiešame spolu smotanu,cukor a vanilkový cukor.


Roztopíme čokoládu,dáme do vrecúška a robíme ozdoby.
Necháme stuhnúť.


Na tácku dáme upečené rolky:začíname ,že dáme na spodok 5 ks vedľa seba,zalejeme s pripravenou vyšľahanou smotanou,zas dáme rolky a smotanu…postupujeme,/vrsty opakujeme/ do ihlana,navrch dáme jednu.
Polejeme všetko smotanou a ozdobíme čokoládou a môžeme posypať orieškami.


Zdroj/gotovim-doma.ru


Tiez sa Vam moze pacit