Hlavné jedlá

Zapekaná ryža so šunkou a syrom

Autorka receptu: Danulka Vašíčková

350.g ryža (uvariť klasicky, ako je kto zvyknutý),
250 g šunky na kocky (ja som dala pečenú, kvalita bez vody),
1 surová mrkva (nahrubo nastrúhať),
2 lyžice sekanej petržlenovej vňate,
150 g smotanového syra (ja som dala tavenú Želetavu),
200 g tvrdého údeného syra (nahrubo nastrúhať),
2 vajcia,
1 pohár mlieka,
120 g plátkového syra Gouda,
štipka soli, korenie.

V mise zmiešať vychladnutú ryžu, mrkvu, šunku, petržlenovú vňať, korenie, smotanový a strúhaný tvrdý syr a zmes navrstviť do malého, masťou vymasteného pekáčika (32x22cm). Mlieko s vajcami rozmiešať, len mierne osoliť a vliať do pekáča na ryžu. Pekáčik zakryť alobalom a piecť asi 30 minút na 180 stupňov, potom alobal zložiť, na ryžu poukladať plátky Gouda a ešte asi 5 minút zapekať.

Tiez sa Vam moze pacit