Vianočné recepty

Z tohto budú vaše medovníčky namäkko!

Tisícky receptov, tajomných prísad, zdobení, no vôňa stále rovnaká. Medovníky – najvoňavejší symbol Vianoc, ktorý sa vám dostane pod kožu. Patríte medzi odborníkov na túto vianočnú delikatesu, či skôr medzi tých ,,šťastlivcov”, ktorí tajomstvo mäkkých a chutných medovníčkov doposiaľ neodhalili? Poradíme vám, ako zo svojich vianočných medovníčkov nespraviť zbraň hromadného ničenia, ale úžasnú, na jazyku sa rozplývajúcu vianočnú dobrotku.

 

Aby naše aj vaše medovníčky neboli ako skala, postupujte nasledovne: 1. Na pečenie používajte iba tzv. chlebovú múku T650. 2. Ak chcete, aby vaše medovníčky boli zdravšie, kombinujte 1:1 špaldovú alebo ražnú múku. 3. Múku preosievajte, preosievajte, preosievajte! 4. Cesto si pripravte aspoň 5 dní vopred a nechajte odležať, aby sa všetky chute a vône sa krásne prepojili. 5. Medovníčky ihneď potierajte po vytiahnutí z rúry zmesou žĺtka, 1-2 lyžíc vlažnej vody a lyžičky kakaa. Budú krásne tmavohnedé a budú sa nádherne lesknúť. 6. Práškový cukor na polevu minimálne 2x preosejte a na miešanie použite metličky na kysnuté cesto

Tiez sa Vam moze pacit