Slané koláče

Z púpavového kvetu lahôdka

2 šálky hnedej alebo bielej ryžovej múky

1 šálka masla

1/2 šálky medu

1/2 šálky  cukor podľa vlastného výberu

1/4 šálky ementálu ( – môžeme nahradiť ostrejší tvrdý  syr, ale pozor na  soľ… ak dáme  parmezán , potom nesolíme)

1/4 šálky púpava okvetné lístky a zelené, jemne nasekané

2 lyžice jemne nasekaného rozmarínu

čierne korenie podľa chuti

morská soľ

Púpava: jemné diuretikum; podporujúce pečeň; stabilizuje hladinu cukru v krvi; obsahuje vitamíny C a A; s vysokým obsahom železa; Púpava je bohatá na draslík, reguluje prebytočné tekutiny dobrá pre kožu, pečeň a obličky
Do misy dáme maslo s cukrom a medom a rozmixujeme alebo dobre vymiešame.Pridáme umytú odkvapkanú púpavu-kvety s nasekanými lístkami. Primiešame múku do zmesi masla. Tiež nastrúhaný ementál zmiešaný s rozmarínom a trochou čerstvého mletého ​​čierne korenie (podľa chuti). Vymiešame na hladké cesto. Z cesta urobíme valček zabalíme do voskovaného papiera alebo folie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Valček vyberieme pokrájame ostrým nožom na kolieska a posypeme trochou morskej soli. Dáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie. Pečieme asi 20 minút do zlatista. Zdroj/https://gathervictoria.com/2015/04/20/sweet-savoury-dandelion-rosemary-shortbread/

Tiez sa Vam moze pacit