Zdravie

Vyprážaná cuketa s cesnakom, kyslou smotanou a bylinkami

Cukety v rastlinnom oleji a podávané s kyslou smotanou alebo jogurtom a bylinkami.

Rýchla a ľahká večera bude pripravená za 30 minút.

 

Cuketa – 2 ks,
rastlinný olej – 3 lyžice,
soľ – 1 polovica lyžičky,
cesnak – 3 strúčiky,
čierne korenie – štipka,
nesladený jogurt alebo kyslá smotana – 200 ml.
kôpor, petržlen -bylinky podľa Vašej chuti

Cukety nakrájame na plátky o hrúbke 1-1,5 cm. Osolíme a necháme stáť po dobu 10-15 minút môžeme aj viac, aby cuketa pustila šťavu. Do horúcej panvice dáme olej a cukety opečieme 2-3 minúty z každej strany dozlatista. V miske rozmiešame kyslú smotanu alebo jogurt, ochutíme pretlačeným cesnakom a čiernym korením. Na každé koliesko cukety navrstvíme smotanovú omáčku a posypeme sekanými bylinkami. Podávame s tmavým chlebom. Zdroj/http://www.igotovil.ru/