Dezerty

Výborný dezert

Žlté cesto:

2 šálky múky polohrubej

pol šálky práškového cukru,

1 vrecko prášku do pečiva,

lyžička vanilkového cukru,

200 g masla,

4 žĺtky,

strúhaná kôra z polovice citróna,

100 g a 100 g vlašských orechov

ríbezlový džem

 

Biele cesto:

6 vaječných bielkov,

1,5 lyžičky práškovým cukrom

2 lyžice kukuričného škrobu.

 

Na krém:

3 hrnčeky mlieka,

4 lyžice hladkej múky,

2 lyžice kukuričného škrobu,

2 žĺtky,

lyžička vanilkového cukru,

200 g masla

50 g mandlí na posypanie.

Zmiešame múku, prášok do pečiva a vanilku, pridáme do masla vyšľahaného s cukrom, žĺtkami a citrónovou kôrou, vymiešame cesto, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.
Pečieme v rúre pri 100 stupňoch po dobu 10 minút. Dvierka necháme pootvorené, zvýšime teplotu na 160 stupňov, zatvoríme rúru a pečieme ďalších 30 minút.
Počas tejto doby,vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor a kukuričný škrob. Dáme piecť na zadnej strane plechu.
Polovicu mlieka, zmiešame s vaječnými žĺtkami, múkou a škrobom. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkou privedieme do varu , zalejeme rozšľahanými žĺtkami a miešame, kým nezhustne. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo do penista a pridáme k vychladnutému pudingu a vymiešame do hladka.
Svetlé cesto prerežeme na polovicu ako aj snehové. Ako prvú spodnú časť dáme polovicu svetlého cesta,na to dáme biele snehové.Rozotrieme krém,priložíme snehovým cestom a naň dáme svetlé. Vrch potrieme trochou krému a posypeme mandľovými lupienkami. Pokrájame na kocky.
Zdroj/istinito.net/

Tiez sa Vam moze pacit