Dezerty

Výborné Tiramisu bez vajec od Ivky

 

2 bal. dlhé piškóty /á 200 g /,
500 g Mascarpone,
300 ml silná instatná káva,
60 g práškový cukor,
100 ml mandľový likér /napr. Amaretto/,
100 ml vaječný likér,
250 ml šľahačková smotana 33%,
kakao,

hranatá misa

Zdroj/http://www.pecene-varene.sk/
autorka: Ivka Vargová

1. Pripravíme si formu do ktorej nám vojde na plochu jeden balík piškót. /odskúšame na sucho/. 2. Uvaríme si silnú kávu a necháme vychladnúť. 3. Mascarpone si vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame vaječný likér a nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. 4. Do vychladnutej kávy vlejeme mandľový likér a nalejeme si ju do nejakej plytkej formy aby sa nám piškóty rovnomerne namáčali. 5. Piškóty v káve poobraciame tak aby sme ich ešte v tuhom stave vedeli preniesť do formy. 6. Vyložíme jedno poschodie, natrieme polovicu mascarpone krému, postup s piškótami zopakujeme natrieme drhú vrstvu krému a necháme v chladničke postáť min. 4-5 hodín. 7. Pred podávaním posypeme kakaom, narežeme mokrým nožom a podávame. 8. Dobrú chuť !!!