Dezerty

Výborné domáce PiM’s

Pochúťka,ktorú nemusíte už kupovať. Pripravíte si ju jednoducho a  rýchlo. Vyskúšajte..:)

Suroviny

Cesto
4 ks vajíčka
4 lyžice kr. cukru
4 lyžice polohrubej múky

Želé
350 ml pomarančovej šťavy
3 lyžice kr. cukru
1 bal. želatíny (čírej)

Poleva
200 g horkej čokolády
2 lyžice práškového cukru
1 lyžica rastlinného oleja

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme múku a zmiešame. Takto pripravené cesto si vylejeme na plech (24 x 34 cm) a pečieme pri teplote 180 stupňov dovtedy, kým nechytí zlatistú farbu. Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si želé. V pomarančovej šťave si rozpustíme cukor a rozpustenú želatínu podľa návodu. Dôkladne zmiešame a vylejeme na plech o veľkosti 24 x 34 cm. Necháme stuhnúť. Medzi tým sa nám upiekol korpus, ktorý vyberieme a necháme vychladnúť. Pomocou pohára vykrajujeme kolieska.
Na kolieska poukladáme tiež vykrojené kolieska želatíny.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme cukor a olej a dôkladne spojíme. Na pripravené kolieska vylejeme čokoládu a necháme stuhnúť na mriežke, aby mala kde čokoláda odkvapkať.
Zdroj/napadynavody.sk/

Tiez sa Vam moze pacit