Hlavné jedlá

Viedenská roštenka

Viedenská roštenka sa hodí aj na slávnostný stôl…na každú príležitosť..:)

4 roštenky

soľ,ml.čierne korenie

4 PL oleja

troška vývaru

2 cibule

1 PL masla

1 PL hladkej múky

Roštenky opláchneme,osušíme,naklepeme, osolíme,okoreníme a blany narežeme. Na rozpálenom oleji roštenky prudko opečieme a teplotu zmiernime. Podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka. Potom roštenky vyberieme a udržujeme v teple.
Na zvyšnom oleji upražíme do zlatista na kolieska pokrájanú cibuľu,potom ju vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do tuku po cibuli pridáme maslo,zaprášime múkou,opražíme a za stáleho miešania zriedime vývarom. Šťavu povaríme,dochutíme a precedíme.
Na tanieri každú roštenku prelejeme šťavou a posypeme opraženou cibuľou. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolčeky,zem.pyré,to je už na každého chuti..:) Tak- Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit