Dezerty

Vianočné rezy

Prísady:

4 zarovnané PL
cukru

300 ml
mlieka polotučného

Na cesto:

5
vajec

70 g
cukru

1 balíček
Vanilínového cukru Dr.Oetker

1 zarovnaná PL
oleja (napr. slnečnicového)

60 g
múky polohrubej

½ balíček
Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

2 zarovnané PL
kakaa preosiateho

Na náplň:

2 balíčky
Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)

600 ml
mlieka polotučného

60 g
cukru

200 g
Lieskoorieškového krému

150 g
zmäknutého masla

170 g
Sušienok (napr. Bebe jemné)

Na ozdobenie:

2 balíčky
Šľahačky v prášku Dr.Oetker

1 zarovnaná PL
kakaa

Ešte potrebujeme:

1
Plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

1
elektrický ručný šľahač

Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Doba pečenia: asi 25 min.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zašľaháme do masla elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.
Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky. Zdroj/http://www.oetker.sk/

Tiez sa Vam moze pacit