Dezerty

Venčeky z odpaľovaného cesta od Stanky Klinovskej Chromčákovej

Cesto:
2 dcl vody ,
soľ,
70 g margarínu,
120 g hr.múky,
3 vajcia.

Plnka:
1/2 mlieka,
1,5 balíčka Zlatého klasu,
200 g Hery,
150 g pr.cukru,
na zlepšenie pridáme kvapku dve rumu

 

Do vody dáme soľ,margarín a dáme variť keď sa rozpustí margarín pridáme do vody múku. Miešame až kým nevznikne hustá kaša ktorá sa nelepí na varešku.Do vychladnutého cesta pridávame po jednom vajíčku a premiešame do cesta. Dáme do vrecúška a vytláčamme venčeky na plech vyložený mastným papierom.
Do 1/2 mlieka dáme 1,5 zlatého klasu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do 200 g Hery maslovej dáme 150 g pr.cukru a rozmiešame pridáme vychladnutý puding a ručným šľahačom spolu premiešame ,na zlepšenie pridáme kvapku dve rumu. Touto plnkou plníme prekrojené venčeky (taktiež vrecúškom je to krajšie ) na plnku dáme šľahačku z prášku (je hustejšia ) prikryjeme vrškom venčeka a dáme trošku vychladiť . Dobrú chuť!

Tiez sa Vam moze pacit