Dezerty

Venčeky od našej Janky

Pripravila: Janka Michalcová Čáliková

Odpalované cesto/asi 35 ks/

300 gramov vody ,
150 gramov Hery ,
150 gramov hladkej múky ,
4 vajcia
štipka soli.

Krém

400 ml mlieka ,
1 Zlatý klas ,
150 gramov cukru ,
1 vanilkový cukor ,
2 žĺtka,
– do horúceho pudingu sneh z 2 bielkov ,
1,5 masla .

Postup

Voda sa odváži 300 gramov, dá sa zohriať s Herou, ked sa Hera pustí, pridáva sa pomaly múka a mieša a mieša, cesto odpaľujeme asi 7 min. Odpaľované cesto necháme úplne vychladnúť a po jednom vmiešame 4 vajcia a naplníme týmto vrecúško a na plech tvarujeme venčeky.

Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Plech dáme do trúby,keď začnú venčeky rásť, znížime teplotu na 180. Dokopy pečieme asi 20 – 30 minút. Vyberieme a ešte za horúca poprekrajujeme.

Polovicu mlieka varím s cukrom, v druhej polovici rozmiešam zlatý klas a žĺtka. Vylejem do vriaceho mlieka a uvarím puding.
Hneď do horúceho primiešam ten sneh.

Po vychladnutí vmiešam maslo. Prekrojené venčeky naplníme.

You Might Also Like