Koláče

Veľkonočný veniec

160 g hladkej múky,
60 g masla,
200 g práškového cukru,
4 PL mlieka,
kcka droždia,
4 vacia,
na hrot noža soli

Sirup:
2 dl ovocného džúsu,
cukor podľa chuti

Krém:
5 dl mlieka,
3 vajcia,
60 g hladke jmúky,
75 g práškového cukru,
25 g masla,
1 vanilkový cukor

4 žĺtky vyšľaháme s cukrom a trochou soli na penu.Primiešame teplé mlieko, múku,rozpustené maslo a droždie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vopred predhriatej rúre 30 minút pri teplote 200 - 220 stupňov. Po upečení bábovku vyklopíme na misu a ešte teplú pokvapkáme teplým sirupom. Necháme vychladnúť. Tesne pred servírovaním nalejeme krém do stredu múčnika a ozdobíme. Odložíme stuhnúť do chladničky.
Ovocný džús dáme variť s cukrom, ktorého množstvo pridáme podľa svojej chuti.
Jedno vajce a 2 žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom na penu. Primiešame múku.Rozmiešame s mliekom. Dáme na tepelný zdroj a pri slabej teplote miešame do zovretia. Odstavíme z tepla, pridáme pokrájané maslo a vyšľaháme. Nakoniec postupne po lyžiciach primiešame ušľahaný tuhý sneh z bielkov.

Tiez sa Vam moze pacit