Rôzne

Univerzálne cesto kysnuté v chladničke.

 Máte z neho obavy? Kysnuté cesto je veľa krát ťažkým orieškom nielen pre začínajúce ale i ostrieľané gazdinky. Ak vás nebaví piecť štýlom pokus – omyl, vezmite si svoju kuchársku knihu a tento recept si do nej určite zapíšte. Prinášame vám recept na univerzálne kysnuté cesto, vďaka ktorému budete piecť ako kráľovná.

Mlieko ohrejeme na izbovú teplotu, pridáme cukor. Keď sa cukor rozpustí, pridáme droždie a počkáme, kým vznikne kvások.
Preosiatu múku nasypeme do misky, pridáme zmäknuté maslo. Zo surovín vypracujeme jednotnú hmotu. Aby sa vám cesto nelepilo na ruky, potrite si ich olejom.
Hotový kvások a vajcia zapracujeme do hmoty tak, aby vzniklo hustejšie cesto.
Cesto odložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Po tomto čase môžete s cestom pokojne pracovať a pripravovať sladké i slané koláče podľa chuti. Tip: Pokiaľ s cestom nepracujete, odložte ho do chladničky. Pri izbovej teplote totiž redne.
Zdroj/pluska.sk/

Tiez sa Vam moze pacit