Dezerty

Tvarohový krémovník

Cesto:

220 g polohrubej múky

120 g margarínu

120 g práškového cukru

1 vajce,2 žĺtky

1 KL prášku do pečiva

tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu

 

Plnka:

0,5 l mlieka

500 g tvarohu

150 g práškového cukru

1 vrecko Zlatý klas

1,5 dcl oleja

1 vajce,3 žĺtky

1 vrecko vanil.cukru

 

Sneh:

5 bielkov

5 PL kryšt.cukru

Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a roztlačíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech veľkosti 24 x 40 cm
V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie určené na plnku. Hmotu potom vylejeme na surové cesto uložené na plechu a pečieme v stredne teplej rúre.
Päť bielkov vyšľaháme s piatimi lyžicami cukru na tuhý sneh a navrstvíme ho na nie celkom dopečený koláč. Potom ho pečieme ešte asi 10 minút,aby sa sneh trocha zafarbil. Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom.

Tiez sa Vam moze pacit