Koláče

Tvarohový koláč s makom

/ Na tortu o priemere 24 cm /
Spodná časť  – Zloženie:

400 g  sušienky  + 1 lyžička  domáci perník s korením
50 g masla
cca. 850 g  mak s orechmi a hrozienkami/najlepšie keď sa zmieša s horúcim mliekom  /

Tvaroh – Zloženie:
/ Všetky ingrediencie by mali byť pri izbovej teplote /

500 g tvarohu
200 g cukru
150 g varených zemiakov
1/2 kocky margarínu
4 vajcia (bielka a žĺtky oddelene)
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžice múky polohrubej
1 čajová lyžička vanilkovej pasty so zrnami

Pre dekoráciu:

1-2 lyžičky cukru krupice
1/2 lyžičky domáci perník korenia

Do mixéra dáme sušienky,perníkové korenie a roztopené maslo. Do tortovej formy dáme papier na pečenie a dáme naň rozmixovanú zmes zo sušienok.Jemne utlačíme a vyrovnáme na rovnakú vrstvu. Na vrch dáme mak,ktorý sme si predom pripravili takto: Zomletý mak dáme do misky.Dáme asi za hrnček horúceho mlieka,premiešame. Tiež ho rozložíme a jemne utlačíme na hladký povrch.
Bielka vyšľaháme do tuha. Do mixéra dáme tvaroh,žĺtka,cukor,vanilkovú pastu,margarín.Zmiešame. Keď je pripravená zmes,pridáme varené zemiaky a múku so škrobom. Na konci pridáme vyšľahané bielky a zľahka premiešame. Túto zmes vylejeme na makovú plnku.
Pečieme pri 180 ° C do zlatista, asi 50-55 minút. Necháme vychladnúť na teplotu miestnosti a potom dáme do chladničky asi tak na pol hodinu. Po vybratí z chladničky posypeme koláč práškovým cukrom zmiešaným s korením na perník.
Zdroj/http://madameedith.blogspot.sk

Tiez sa Vam moze pacit