Dezerty, Súťažné recepty

Tvarohovo-jogurtové rezy:

Túto parádnu maškrtu máme od:Danula Vašíčková

Cesto: 5 vajec, 120 g kryštálu, 120 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, kôra a šťava z 1/2 citróna, štipka soli. Náplň: 2 balíčky "želatíny na nepečenú tortu" (ja som použila od Vitany), 150 g cukru múčka, 1 konzerva broskýň (460 g pevný podiel a z toho som 3 broskyne odložila na ozdobu, zvyšok nadrobno pokrájať), biely jogurt a tvaroh v miske (množstvo tak, aby gravimetricky zodpovedalo i s ovocím a cukrom receptu na želatinovom ztužovači, takže ja som dala 1 biely jogurt-500 g + 2 vaničky tvarohu), 2 lyžice rumu.
Z vaječné žĺtky, polovičné množstvo cukru a vanilkového cukru ušľahať na hustú penu, pridať múku s práškom do pečiva, citr. Kôru, citr.šťavu a nakoniec sneh z bielkov, druhej polovice cukru a aj štipka soli. Hotové cesto potom natrieť na vymazaný plech a piecť cca 12-15 minút na 180 stupňov. Nechať vychladnúť.
Všetko zmiešať podľa návodu, naliať na korpus a nechať vychladiť. Potom dozdobiť ovocím a šľahačkou (ja som použila 1 balenie šľahačky v prášku).
Zdroj/https://www.facebook.com/danula.vasickova?fref=photo

Tiez sa Vam moze pacit