Koláče

Baječné tvarohové šišky pripravené za 10 minút

Tento recept ocenia ženy v domácnosti, ktoré neradi pracujú s kysnutým cestom.

Pri príprave týchto šišiek nepotrebujú valček, nemusia  si špiniť ruky s múkou.

Štruktúra a  chuť je veľmi podobná kysnutého cesta, hoci sa droždie nepridáva.

Cesto sa zmieša v miske a lyžicou hádžeme do horúceho oleja.

Šišky sú mäkké.nadýchané a chutné.

 

200 g tvaroh
7  lyžíc múka polohrubá(130 g )
3 lyžice cukor
3 vajcia
soľ – štipka
1 ks vanilkový cukor
môže sa dať aj trocha škorice
0,5 lyžičky sóda,
ocot (asi 1/2 polievkovej  lyžice)
1 l  oleja

Do misky dáme tvaroh a vajcia. Pridáme 7 polievkových lyžíc múky (130 g múky). Pridáme 3 lyžice cukru. Zmiešame.
Pridáme sódu bikarbonu a ocot. . Opäť dôkladne premiešame, kým nie je vláčne.
Zohrejeme olej. Olej by mal byť dobre zohriaty, ale nie horúci,pretože šiška by sa nám spálila a vnútri by ostala surová.
Polievkovú lyžicu namočíme do oleja a naberieme tak menšiu polovicu cesto a hodíme do rozpáleného oleja.
Šišky počas smaženia otáčame v oleji vidličkou. Pokiaľ je olej príliš horúci a šišky rýchlo hnednú - teplota by mala byť znížená, lebo uprostred zostávajú surové.
Dierovanou lyžicou alebo klieštikmi vyberáme šišky na tanier, na ktorom máme papierový obrúsok,poprášime práškovym cukrom. Dobrú chuť! Ak chceme chutné šišky s čokoládovou príchuťou,môžeme zmiešať práškový cukor s rovnakým množstvom kakaového prášku. Zdroj/igotovil.ru

Tiez sa Vam moze pacit