Hlavné jedlá, Inšpirácie, Klasika, Recepty

Tradičné české bravčové koleno – báječná klasika

Zaručene skvelý a chutný recept na ktorom si pochutia chlapi aj ženy. Hlavne nezabudnite na chren. 🙂

Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept.

Suroviny

bravčové koleno 1000g
nové korenie 5 gulôčiek
celé čierne korenie 10 gulôčiek
bobkový list 3 ks
borievky 7 ks
masť
rajčinový pretlak 2 plechovky
olivový olej
worchester 100ml
pivo 5 PL
sladká paprika
štipľavá paprika
soľ
chren

Postup

Bravčové koleno dôkladne opláchnite a potom osušte čistou utierkou. Do rúk si nasypte soľ a votrite ju do mäsa, do kože i pod ňou.
Pripravte si veľký hrniec a dajte do neho variť koleno. Pridajte guľôčky nového korenia, korenie, bobkový list a borievky. V hrnci s korením varte jednu hodinu.

Potom koleno vyberte a dávajte pozor nech sa neobaríte. Urobte do neho ľahké zárezy, aby sa dobre prepieklo. Dajte ho do, najlepšie masťou, vymasteného pekáča a nechajte koleno piecť v rúre rozpálenej na 200 stupňov.

Pripravte si marinádu, ktorou budete koleno počas pečenia priebežne potierať. V miske zmiešajte paradajkový pretlak, worchesterovú omáčku, lyžicu piva, medu, sladkej a pálivej papriky a mletého čierneho korenia. Marinádu si nastavte olejom
Koleno potierajte počas pečenia a polievajte ho vývarom z hrnca, kde sa varilo. Doprajete mu dostatok času. Pokojne aj cez dve hodiny!
Najlepšie je koleno podávať s chrenom, kozími rohami a čerstvým chlebom!
/poklicka.doma.nova.cz/


Tiez sa Vam moze pacit