Dezerty

Torta s kondenzovaným mliekom

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

80 g masla

3  žĺtky

400 ml kondenzovaného mlieka

Šťavu z ½ citróna

Sušienky rozdrvíme pomocou valčeka na jemno.
K sušienkam pridáme maslo a dobre premiešame.
Cesto vtlačíme na dno pripravenej okrúhlej formy rovnomerne , ale pri okrajoch necháme do výšky asi 2 cm. Formu potom vložíme do predom vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Kým sa námpečie korpus, pripravíme plnku. V miske rozšľaháme žĺtky a postupne k nim za stáleho šľahania pridávame kondenzované mlieko. Do hmoty vmiešame šťavu z ½ citróna.
Upečený korpus vyberieme t rúry,necháme ho vychladnúť vyberieme ho z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a rozotrieme rovnomerne naň krém. Eľte vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.
Upečenú tortu vyberieme z formy, ozdobíme čerstvým ovocím alebo šľahačkou a môžeme podávať.
Zdroj/.foodclub.ru/

Tiez sa Vam moze pacit