Dezerty

TORTA S KÁVOVÝM KRÉMOM A PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU

Krásna a jednoduchá torta. Túto tortu musíte vyskúšať.

Suroviny

3 vajcia
60 g kryštálový cukor
1/2 bal vanilkový cukor
10 g kakao
1/2 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
50 g polohrubej múky

Krém
2 dcl mlieka
30 g zlatý klas
30 g kryštálový cukor
1/2 bal. vanilkový cukor
200 g Hera
2 kávové lyžičky Jacobs Velvet alebo inej krémovej inst. kávy

Parížska šľahačka

500 ml šľahačková smotana 33%
2 ks stužovač šľahačky
100 g čkoláda
2-3 lyžičky kakao

/Iva Vargová/

Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku a to tak, že šľahačkovú smotanu, s kakaom a čokoládou vymiešať /nie vyšľahať/do hladka a priviesť do varu a vypnúť. Nevariť ! Na druhý deň pridať stužovač a vyšľahať. Na korpus si vyšľaháme bielka s troškou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor, prešľaháme do hladka, pridáme žľtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Upečieme pri 180 stupňoch. Na krém uvaríme z mlieka , zlatého klasu, cukru a vanilk, cukru hustý puding. Do vychladnutého zamiešame, maslo a kávu. Na nerozrezaný korpus najprv natrieme celý krém a na neho celú šľahačku a ľubovoľne ozdobíme. Najlepšie je krájať až po stuhnutí, mokrým nožom. Dobrú chuť !!!

Tiez sa Vam moze pacit