Hlavné jedlá

Teľacia pečeň s plnenými nadýchanými zemiakmi

Recept nám zaslala :Ludmilka-milka Geova Polacká Joly‎

ďakujeme..:)

 
4 väčšie zemiaky

70g strúhaného syra (môže byť i viac)

Korenie ,soľ ,muškátový oriešok v prášku

2 polievkové lyžice hustej smotany

2 vajcia

2 plátky teľacej pečene po 125 g hrubé asi 1 cm

Olej na smaženie

Zemiaky upečieme v rúre na 220°C 50-55 minút,skúšame špičkou noža či sú upečené. Zemiaky na vrchu skrojíme ,pozorne vydlabeme dužinu,uložíme do pekáčika. Dužinu zmiešame so syrom,žľtkami,smotanou,soľou korením a muškátovým orieškom.Primiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Touto plnkou naplníme zemiaky a dáme d o rúry na 20 minút na 200 stupňov zapiecť. Ozdobíme petržlenom. Ak námm zostala plnka môžeme sa pohrať ,dať ju do sáčka s ozdobným špicom vystriekať na pomastený papier na plechu pekné pusinky a dať zapiecť.Môže to byť i samostatné jedlo a do plnky môžeme pridať nejakú údeninu.Ja som k nim mala teľaciu pečeň. Príprava pečene: 2 pláty vysušíme papierovými utierkami,posolíme a pokoreníme. Vložíme do horúceho oleja na panvicu a počítame pomaly do 50,otočíme pečienku a zase počítame do 50.Možno je to smiešne keď existujú časomery,ale takto je to spoľahlivejšie a musím zostať pri sporáku a počítať aspoň mi to neprihorí čas od času pohnem panvicou. Pečienka neznáša dlhé pečenie .čím dlhšie ju pečieme tým je tvrdšia. Podávame spolu so zemiakmi a príloha môže byť omáčka,alebo uhorka každý si doplní podľa chutiPostup: Zemiaky upečieme v rúre na 220°C 50-55 minút,skúšame špičkou noža či sú upečené. Zemiaky na vrchu skrojíme ,pozorne vydlabeme dužinu,uložíme do pekáčika. Dužinu zmiešame so syrom,žľtkami,smotanou,soľou korením a muškátovým orieškom.Primiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Touto plnkou naplníme zemiaky a dáme d o rúry na 20-258 minút zapiecť.Ozdobíme petržlenom.Ak námm zostala plnka môžeme sa pohrať ,dať ju do sáčka s ozdobným špicom vystriekať na pomastený papier na plechu pekné pusinky a dať zapiecť.Môže to byť i samostatné jedlo a do plnky môžeme pridať nejakú údeninu.Ja som k nim mala teľaciu pečeň. 2 pláty vysušíme papierovými utierkami,posolíme a pokoreníme. Vložíme do horúceho oleja na panvicu a počítame pomaly do 50,otočíme pečienku a zase počítame do 50.Možno je to smiešne kež existujú časomery,ale takto je to spoľahlivejšie a musím zostať pri sporáku a počítať aspoň mi to neprihorí čas od času pohnem panvicou.Pečienka neznáša dlhé pečenie .čím dlhšie ju pečieme tým je tvrdšia. Podávame spolu so zemiakmi a príloha môže byť omáčka,alebo uhorka každý si doplní podľa chuti Zemiaky upečieme v rúre na 220°C 50-55 minút,skúšame špičkou noža či sú upečené. Zemiaky na vrchu skrojíme ,pozorne vydlabeme dužinu,uložíme do pekáčika. Dužinu zmiešame so syrom,žľtkami,smotanou,soľou korením a muškátovým orieškom.Primiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Touto plnkou naplníme zemiaky a dáme d o rúry na 20-258 minút zapiecť.Ozdobíme petržlenom.Ak námm zostala plnka môžeme sa pohrať ,dať ju do sáčka s ozdobným špicom vystriekať na pomastený papier na plechu pekné pusinky a dať zapiecť.Môže to byť i samostatné jedlo a do plnky môžeme pridať nejakú údeninu.Ja som k nim mala teľaciu pečeň. 2 pláty vysušíme papierovými utierkami,posolíme a pokoreníme. Vložíme do horúceho oleja na panvicu a počítame pomaly do 50,otočíme pečienku a zase počítame do 50.Možno je to smiešne kež existujú časomery,ale takto je to spoľahlivejšie a musím zostať pri sporáku a počítať aspoň mi to neprihorí čas od času pohnem panvicou.Pečienka neznáša dlhé pečenie .čím dlhšie ju pečieme tým je tvrdšia. Podávame spolu so zemiakmi a príloha môže byť omáčka,alebo uhorka každý si doplní podľa chuti.

Tiez sa Vam moze pacit