Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Stračena

Krásna krémová torta ala dalmatinec. Jednoduchá príprava a úspech zaručený.

Suroviny

200 g horkej čokolády,
100 g masla,
30g holandského kakaa,
3 vajcia,
1 vanilkový cukor,
100 g kryštálu,
štipka soli,
100 ml mlieka,
100 g hladkej múky,
1 lyžička prášku do pečiva

Plnka
600 g bieleho jogurtu,
180g práškového cukru,
1 lyžička vanilkovej arómy,
300 ml smotany na šľahanie,
1 sáčok práškové želatíny (20g od Dr. Oetkera – pripraviť podľa návodu).

Postup

Čokoládu, maslo a kakao rozpustiť vo vodnom kúpeli.
V mise ušľahať cukry s vajcami a štipkou soli do hustej peny a potom opatrne po častiach pridávať rozpustenú čokoládovú hmotu, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva.

Naliať na vymastený a hrubou múkou vysypaný menší plech (ja mám 32x22cm), piecť 20 minút na 170 stupňov a potom nechať vychladnúť.

Potrieť náplňou, nechať zatuhnúť a navrch vytvoriť fliačky z čokolády (lepšie je pridať trochu masla, aby sa čokoláda dala krájať, ja zabudla a teraz mám problémy to inteligentne nakrájať :).


Tiez sa Vam moze pacit