Dezerty

Štedrák bez múky, cukru a pečenia

Zdravý dezert plný dobrôt…

 

Ingrediencie

2 šálky orechov (orechový korpus)
1⁄2 šálka hrozienok (orechový korpus)
1 1⁄2 šálka maku (maková náplň)
1⁄2 kus sušené slivky (maková náplň)
1 šálka kešu orechov (svetlá náplň)
1⁄4 šálka medu (agávový sirup) (svetlá náplň)
1⁄4 šálka kokosový olej (svetlá náplň)
1 kus citrón – šťava (svetlá náplň)
2 polievkové lyžice med (čokoládová poleva)
2 polievkové lyžice kokos. olej (čokoládová poleva)
2 polievkové lyžice kakao (čokoládová poleva)

Kešu orechy namočíme minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Hrozienka a sušené slivky namočíme aspoň na hodinu.


Orechový korpus:
Orechy (vlašské, mandle, lieskové) zmixujeme so scedenými hrozienkami (môžeme nahradiť datľami)v mixéri s ostrým nožom.

Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chlaničky.


Zomletý mak rozmixujeme so scedenými slivkami (môžene nahradiť hrozienkami).
V prípade potreby môžete dochutiť medom a pridať pol šálky orechov.

Makovú náplň rozdelíme na orechový korpus a dáme do chladničky.


Kešu orechy zlejeme, pridáme med (agávový sirup), zľahka roztopený olej, šťavu z citróna a rozmixujeme na hladký krém.

Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na hodinu do mrazničky.


Olej, med a kakao rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň.


Zdroj:http://tortyodmamy.sme.sk/Pridané používateľom Kamila


Tiez sa Vam moze pacit