Hlavné jedlá

Spišská kocka

Evka Konečná nám poslala túto slovenskú dobrotu…

 

SUROVINY:

500 g sušených širokých rezancov
400 g zemiakov
200 g bryndze
250 g kyslej smotany
120 g údenej slaniny
2 PL čerstvého alebo sušeného kôpru
2 vajcia

Slaninu nakrájame na malé kocky a vytopíme. Rezance uvaríme a zmiešame so získaným tukom. Uvarené a precedené zemiaky roztlačíme spolu s bryndzou, kôprom a polovicou smotany. Do vymasteného pekáča dáme polovicu rezancov, vrstvu zemiakov s bryndzou a prikryjeme zvyšnými rezancami. Vrch potrieme zbytkom smotany, v ktorej rozšľaháme 2 vajcia a dáme do predhriatej rúry zapiecť na 30 min. Podávame s kockami opraženej slaniny.

Tiez sa Vam moze pacit