Dezerty

Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotopostup)

1 kelímok nátierkové maslo
1 kelímok smotana kyslá
1 ks vanilkový cukor
1 bal. piškóty cukrárenské
2 dl káva čierna silná uvarená
5 cl rum alebo koňak
kakao horké na posypanie

 

zdroj: http://varecha.pravda.sk/recepty/slovenska-dobrotka-na-taliansky-sposob-fotorece/8599-recept.html

Pripravíme si silnú kávu a vhodnú, najlepšie štvorcovú nádobu .... Kávu si vylejeme do hlokého taniera, pridáme rum, koňak alebo likér (Amareto). Nátierkové maslo, smotanu a vanilkový cukor vymiešame ... A môžeme začať vrstviť, piškóty namočíme do kávy (nie moc) a uložíme na dno nato tenkú vrstvu krému a tak stále dokola ... Ak budeme vyjedať len tak z misky dáme poslednú vrstvu krém, cez sitko posypeme kakaom a dáme na hodinku do chladničky. Ja to budem vyklápať, tak som poslednú vrstvu dala piškóty a trochu krému som si odložila .... a šup do chladničky. Predtým je ešte dobré opatrne z nádobou pobúchať aby nám krém pekne sadol. Asi po dvoch hodinách môžeme dobrotku preklopiť vrch aj boky potrieť zvyškom krému, cez sitko posypať kakaom, prípadne inak ozdobiť a už sa len kŕmime až sa nám robia gule za ušami a pneumatiky na bruchu :-)

Tiez sa Vam moze pacit