Vianočné recepty

Slávnostná hviezdičková strecha

Na cesto:

175 g
múky hladkej

2 zarovnané KL
Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

100 g
cukru

75 g
zmäknutého masla alebo margarínu

3
vajcia

1 zarovnaná PL
mlieka polotučného

Na náplň:

1 balenie
Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker

200 ml
mlieka polotučného studeného

3 zarovnané PL
cukru práškového

125 g
zmäknutého masla

170 g
višňového džemu

Na ozdobenie:

1 balenie
Marcipánu Dr.Oetker

½ balenie
Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

1
plech na pečenie (30 x 40 cm)

1
elektrický ručný šľahač

1
Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

1
Formička na vykrajovanie v tvare hviezdičky (rozné veľkosti)

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 190°C Teplovzdušná rúra: 170°C Doba pečenia: asi 12 min.
Plát necháme vychladnúť.
Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale.
Z plátu stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol. Plát nakrájame na 5 pásov s dĺžkou 30 cm, pričom každý pás musí byť rôzne široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Pásy plátu potrieme džemom. Polovicou náplne zlepíme pásy tak, aby vznikla strecha. Druhou polovicou náplne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame pusinky. Múčnik odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Na ozdobenie vyvaľkáme marcipán a pomocou formičiek povykrajujeme hviezdičky, ktorými strechu ozdobíme. Nakoniec celý múčnik posypeme dreňou zo struku. Zdroj/oetker.sk/

Tiez sa Vam moze pacit