Slané torty

Slaná torta so šunkou a syrom

Čím pohostíme návštevu? …predsa slanou tortou… 🙂

Suroviny

Hera alebo Palmarín 100 g
polohrubá múka 100 g
mlieko 0,5 dl
vajcia 6 ks
soľ 1 čl

Plnka
šunka 300 g
syr Trappist, Gouda, atď. 300 g
kyslá smotana 2 dl
majonéza 200 g
petržlenová vňať alebo bylinky podľa chuti
smotanový syr alebo pomazánové maslo 200 g

Postup

Na rozpustenú Heru alebo Palmarín dáme múku,osmažíme a zalejeme trochou mlieka a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne.
Do vychladenej zmesi pridáme po jednom žĺtku a nakoniec na tuho vyšľahaný sneh z bielkov.
Nalejeme do veľkého plechu, dáme papier na pečenie a pečieme pri 200 ° C po dobu asi 30 minút.

Pripravíme si náplň: jemne nasekáme šunku a podľa chuti bylinky, syr a zmiešame s kyslou smotanou a majonézou.
Vychladený sendvič prekrojíme pozdĺžne na polovicu, na jednu polovicu dáme pripravenú nátierku, položíme na to druhú polovicu plátu a mierne pritlačíme.
Ak nám ostane nátierka,zúžitkujeme ju, zmiešame so smotanovým syrom a potrieme tortu.
Posypeme strúhanym syrom,ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zdroj:coolinarika.com/


Tiez sa Vam moze pacit