Dezerty

Sladké broskyne

 

500 g hladkej múky

500 g hrubej múky

4 vajcia

400 g cukru

2 dcl mlieka

2 1/2 dcl oleja

1 prášok do pečiva

1 čl sódy bikarbony

kôra z jedného citróna

štipka soli

esencie-žltú,červenú

 

Plnka:

omrvinky

500 g mletých orechov

rum/teda um

práškový cukor podľa chuti

trocha horúceho mlieka

a môžeme pridať trocha džemu,bude to šťavnaté

 

 

Vymiešame vajcia a cukor,pridáme olej,mlieko a preosiatu múku do ktorej sme zamiešali sódu a prášok do pečiva a tiež nastrúhanú,dobre umytú kôru z citróna.

Cesto dobre vypracujeme a uložíme do chladnčky tak na 1-2 hodiny.


Po vychladnutí,cesto vyberieme a tvarujeme guľky,ktoré ukladáme na plech.
Pečieme v predhriatej rúre na 170 – 180 stupňoch po dobu 12- 15 minút..to si musí každá gazdinka ustriehnúť.


Po vychladnutí vydlabeme striedku,tú si však necháme do plnky.


Plnka:
K omrvinkám,ktoré sme vydlabali pridáme mleté orechy,práškový cukor,um a podľa potreby mlieko.
Môžeme pridať a nemusíme to podľa chuti džem.


Plníme lyžičkou pripravenú plnku a pozliepame.

Esencie si rozriedime vodou a takto naplnené broskyne máčame trocha v žltej,trocha v červenej. To už uvidíte sami.

Ofarbené dáme na papierový obrúsok /trocha odsaje/a potom máčame v jemnom kryštálovom cukre.

No a broskyne sú v plnej paráde.

Dozdobíme mätovými lístkami a môžeme ich dať do papierových košíčkov.


Tiez sa Vam moze pacit