Koláče

Škoricové motýliky

Recept od Danulky Vašíčkovej

 

Ďakujeme

 

Potrebujeme:

na cesto:

160 g múky hladkej,

160 g polohrubé múky,

60 g kryštálu,

štipka soli,

15 g čerstvých kvasníc,

2 vaječné žĺtky,

130 ml vlažného mlieka,

60 g zmäknutého  masla

 

rozšľahaný bielok,

škoricový cukor.

 

Všetky ingrediencie dáme do pekárničky. Cesto spracované a vykysnuté v pekárni, potom dotenka rozvaľkať, potrieť bielkom a posypať škoricovým cukrom. Potom z oboch strán zmotať (nerolovať, ale skôr naplocho prekladať ako závin. Potom obe časti zložiť na seba, sploštiť rukou alebo pomocou valčeka a krájať ostrým nožom naprieč na cca 2 cm silné kúsky, ktoré v polovici ešte narežeme (z tej rozpoltenej strany, pozri. foto). Rezom preklopíme na plech, jednotlivé časti rozprestrime do strán a dotvarujeme motýlika.
Necháme pod igelitom asi 45 minút , potom potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme asi 20-25 minút minút na 160 - 180 stupňov podľa rúry.

Tiez sa Vam moze pacit