Šaláty

Šalát z kyslej kapusty

Recept od: Simonka Trenčanská
http://veselapanvicka.sk/

V chladničke som mala ešte sáčok kyslej kvasenej kapusty a zrovna som natrafila na recept, kde sa táto pochúťka dá využiť vo forme šalátu, ktorý je vhodný buď ako príloha k mäsu, alebo len tak samotný na raňajky či ľahkú večeru. Skúsite si ho pripraviť doma aj vy?

POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY

kyslá kapusta – 500 gramov,
biely jogurt – 1 kelímok,
kyslá smotana – 1 kelímok,
horčica – 3 PL,
hydinová saláma – 250-300 gramov,
jarná cibuľka – 2-3 ks alebo 1/2 klasickej cibule,
majonéza – 1/2 menšieho pohárika,
kukurica – 1 menšia konzerva,
eidam alebo iný tvrdý syr – 200 gramov
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI

soľ,
mleté čierne korenie,

Pripravíme si hlbšiu misu. Kvasenú kapustu nakrájame na menšie pásiky a vložíme do misky. Pridáme k nej kyslú smotanu, biely jogurt, horčicu a majonézu. Ďalej pridáme odkvapkanú kukuricu z konzervy. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a hydinovú salámu nakrájame na väčšie kocky. Pridáme do misky. Na záver už len pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku (ja som ju nakrájala celú, aj so zelenou časťou – cíbikmi), dochutíme soľou a mletým čiernym korením a všetky suroviny dôkladne premiešame. Šalát je vynikajúci dobre vychladený a hodí sa či už k mäsu (nepamätám sa presne, ale tuším sme si k nemu robili kuracie prsia na prírodno na grilovacej panvici) alebo len tak samotný na raňajky, olovrant, či ľahkú večeru.

Tiez sa Vam moze pacit