Predjedlá

Šalát v parmezánových košíčkoch

Syrové košíčky sú parádne aj chuťovo vynikajúce predjedlo.

Suroviny

Nahrubo strúhaný parmezán 1 1/2 šálky
špenát-lístky 1 šálka
nakrájané jahody 1 šálka
na jemno nakrájaná červená cibuľa 1/4 šálky
Feta syr-nadrobený 1/4 šálky
nasekanej opekané vlašské orechy 1/4 šálky
Citrusový dresing
pomarančová šťava 0,5 dl
červený vínny ocot 3 PL
med 2 káv. lyžičky
dijónska horčica 1¼ káv.lyžička
olivový olej 1 PL

Postup

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.na plech dáme papier na pečenie a
nastrúhaný syr usporiadame do šiestich kruhov
(s použitím 1/4 šálky syr pre každého).
Rúru si predhrejeme na 180 – 200 stupňov.

Pečieme 5 min. alebo kým okraje nezačnú hnednúť. S lopatkou na zákusky alebo niečím podobným, okamžite a opatrne vyberieme syr -kruhy a položíme na obrátené hore dnom poháre alebo muffinové formy,tak ako je na obrázku.Necháme vychladnúť.

V miske premiešame spolu špenát, jahody a cibuľu.
Rozdelíme do parmezánových košíčkov.
Posypeme syrom feta a vlašskými orechmi.
Tesne pred podávaním, pokropíme s citrusovým dressingom.
Dresing si môžete dať podľa svojej chuti,takisto ako aj plnku do košíčkov.

V malej miske vyšľaháme spoločne všetky zložky. Uchovávame v chladničke.

Zdroj/firstforwomen.com/


Tiez sa Vam moze pacit