Súťažné recepty

Ryžový nákyp

Od: Eva Konečná

SUROVINY:
1 tvaroh vo vaničke (krémový ja ho kupujem v Lidli),
1 vanilkový cukor,
2,3 dcl surovej ryže,
1,8 dcl kryštálového cukru,
2 celé vajcia,
3 väčšie ošúpané jablká,
hrozienka,
3,5 dcl mlieka,
125 g masla,
1 škoricový cukor na posypanie

Z masla trošku si odoberiem ,aby som vymastila misu, v ktorej budem nákyp piecť. Ja používam jánskeho misu.

V miske si zmiešam tvaroh s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridám 2 celé vajcia, surovú ryžu!!!, mlieko, ošúpané a nastrúhané jablká(strúham na strúhadle s väčšími okami) a hrozienka.
Zmes je dosť tekutá, nezľaknite sa toho, všetko je v najväčšom poriadku.!!! Nalejem ju do misy a zasypem nákyp škoricovým cukrom.

Maslo, ktoré mi zostalo nakrájam po celom nákype a takto pripravený nákyp dám piecť do vyhriatej rúry na 180C asi 1hodinu do ružova.
Zaručujem vám, že ryža bude uvarená, nákyp bude šťavnatý.
Skúšala som namiesto jabĺk dávať, broskyne, slivky, marhule, s každým ovocím nám to chutilo.
Želám vám dobrú chuť.


Tiez sa Vam moze pacit