Dezerty

Rýchle kefírové rezy

Ďakujeme  Danulke Vašičkovej za tento božský koláčik…

 

 

Ingrediencie:

250 g múky polohrubej,

200 g moučkového cukru,

2 lyžice holandského kakaa,

1 lyžice jedlej sódy,

250 ml kefíru,

50 ml oleja,

1 panák rumu,

1 vajcia .

 

200 g kvalitnej čokolády

400 ml kyslej smotany

všetky ingrediencie zmiešať a naliať do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy (32 x 22cm vnútorný rozmer) a piecť na 160 stupňov hv asi 20 minút. Nechať vychladnúť.
Medzitým si pripraviť krém, ktorý je mimochodom úplne božský: 200 g kvalitnej čokolády (ja som použila čoko na varenie z lidlu-52 % obsah kakaa) rozpustiť vo vodnom kúpeli a potom vliať do misky sa 400 ml kyslej smotany a dôkladne premiešajte. Natrieť na korpus a nechať stuhnúť v chladničke.

Tiez sa Vam moze pacit